Maak alvast kennis met je ongeboren baby.

Tijdens je zwangerschap worden er standaard maar twee medische echo’s aangeboden. Een groot voordeel van een pretecho is dat je altijd langs kunt komen om je baby in 2D, 3D en 4D te bewonderen. Het kan soms ook voorkomen dat je tijdens je zwangerschap een beetje onzeker bent. Een kijkje nemen naar jouw baby kan daarom erg fijn en geruststellend zijn.

Ook kun je bij een pretecho je zwangerschap op een leuke manier delen met familieleden en/of vrienden. Breng ze mee en geniet samen van de prachtige beelden. De echografist geeft je een duidelijke uitleg over alles wat op het scherm te zien is. Na afloop krijg je ook nog een aantal leuke foto’s mee. Je kunt dit uitbreiden met diverse pakketten. 

 

Wanneer is een pretecho mogelijk?

In ons echopraktijk in Alphen aan den Rijn bieden we een pretecho aan vanaf de 7de zwangerschapsweek. Je kunt dan langskomen voor een vroege 2D echo om bijvoorbeeld het hartje te horen kloppen. Of voor de eerste bevestiging van je zwangerschap. De geslachtsbepaling is mogelijk vanaf de 14de week.

De 3D/4D echo is een aanrader tussen de 25ste en 30ste week van je zwangerschap. Later of eerder is zeker ook mogelijk, maar de beelden kunnen dan minder mooi zijn. In een eerder stadia is het gezichtje van de baby nog niet helemaal volgroeid en kunnen de details wat minder duidelijk zijn. In een later stadia heeft de baby bijvoorbeeld nog maar weinig ruimte in de placenta. De hoeveelheid vruchtwater is hierbij ook belangrijk. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best om je de mooiste beelden te geven.